Hoe vergroot ik de levensduur van mijn telefoon?

Tegenwoordig is het zo goed als onmisbaar, het hebben van een telefoon. De digitalisering neemt met de dag toe waardoor het toegang hebben tot internet vrijwel essentieel is. denk hierbij aan het mailverkeer, appjes of online meetings. Je kunt dus eigenlijk concluderen dat het noodzakelijk is om een telefoon te hebben in de tijd waarin wij leven. Helaas zijn telefoons vaak erg prijzig waardoor je de levensduur van zo’n telefoon optimaal wilt hebben. Het goed beschermen en op de juiste manier opladen kunnen hier al een enorme boost aan geven. In deze tekst lees je hoe je ervoor kunt zorgen dat je je telefoon zo lang mogelijk kunt gebruiken. 

 

Het beschermen van de telefoon 

Het aanschaffen van een telefoon is vaak erg prijzig, denk hierbij aan een prijs van tussen de 500 en 1500 euro. Dit is en blijft natuurlijk best een grote uitgave die je niet om het jaar wilt hebben. De gemiddelde levensduur van een telefoon is ongeveer zo’n 3 jaar. Om ervoor te zorgen dat je telefoon deze schatting dan ook zeker haalt, is het verstandig om je telefoon goed te beschermen. Telefoons zijn erg kwetsbaar en kunnen met de raarste vallen of stoten al kapot zijn. Een telefoonhoesje is daarom ook zeker geen overbodige luxe. Voor een klein bedrag kun je er al voor zorgen dat je telefoon beter is beschermd tegen val of stootschade. Je hebt erg veel verschillende telefoonhoesjes. Zo zijn de populairste hoesjes de bookcase en backcover. Er zijn erg veel verschillende soorten hoesjes op de markt. Om een tot een goede keuze te komen welke je moet halen is het belangrijk om naar je levensstijl te kijken en op basis hiervan een keuze te maken. IPhone 14 pro hoesje kun je vrijwel overal verkrijgen. Je kunt deze hoesjes zowel in de winkel als online verkrijgen. 

 

De juiste manier van opladen

Hoe gek het ook klinkt, het opladen van je telefoon is een erg belangrijk aspect om de levensduur van je telefoon zo optimaal mogelijk te houden. Vaak merk je na een bepaalde tijd dat de batterij van je telefoon zwakker wordt, en je deze dus vaker aan de lader moet leggen. Om er dus voor te zorgen dat je de levensduur van de batterij optimaal houdt is het belangrijk om je aan de volgende aspecten te houden. Gebruik altijd een originele oplader. Wanneer je een oplader gebruikt van een ander merk, of een die niet bedoeld is voor dit toestel, kunnen er verkeerde waardes volt in de batterij komen waardoor deze steeds zwakker wordt. Ook is het belangrijk om je telefoon niet aan de lader te laten liggen wanneer deze al op 100% is.