Razendsnel internetten doe je zo!

In het tijdperk waarin wij nu leven is er bijna niets meer zo belangrijk als toegang hebben tot het internet. Dit komt omdat alles wordt gedigitaliseerd waardoor je voor steeds meer dingen internet nodig hebt. Ook worden bijvoorbeeld veel vergaderingen, meetings en sollicitatiegesprekken steeds vaker via het internet gedaan. Ook wordt er steeds vaker deels vanuit huis gewerkt. Dit komt allemaal omdat bijvoorbeeld bedrijven hierdoor minder grootte kantoren nodig hebben en hiermee dus geld besparen. Ook zorgt het voor veel flexibiliteit. Het hebben van een goede en snelle internetverbinding is dus onmisbaar. In deze tekst lees je hoe je tot een goede internetverbinding kunt komen. 

Internetten via glasvezel

Tegenwoordig heb je een aantal diverse manieren hoe jij toegang kunt krijgen tot het internet. Hier is een verbinding via glasvezel er een van. Glasvezel internet is een verbinding die loopt over een vezel die even dun is als een haar. Hierdoor kan een verbinding via glasvezel een snelheid behalen die even snel is als het licht, en dat is dus megasnel. Over het algemeen kan glasvezel internet je ook voorzien van het snelste internet en betrouwbaarste verbinding. Wanneer je dus opzoek bent naar een snelle en betrouwbare internetverbinding is glasvezel zeker aan te raden. Echter is een groot nadeel van glasvezel dat deze nog niet op alle plekken in Nederland beschikbaar is. Dit geldt dan vooral voor de buitengebieden. Mocht dit voor jou het geval zijn kun je ook is kijken voor glasvezel buitengebied. Hierbij wordt er gekeken door de provider of het mogelijk is om een glasvezelverbinding aan te leggen bij jou. Over het algemeen ligt de prijs voor glasvezel iets hoger als een kabelnetwerk, maar dan heb je natuurlijk wel wat. 

Internet via kabel

De andere manier om tot een internetverbinding te komen is een verbinding via het kabelnetwerk. Een verbinding via kabel is een betrouwbare verbinding die echter wel sneller een storing kan krijgen als het internet via glasvezel. Ook met het internet via kabel kun je tot snelle snelheden komen. Een groot voordeel van een verbinding via kabel is dat deze vrijwel over beschikbaar is en je hier dus altijd gebruik van kunt maken. Een nadeel is weer dat je met meerdere kabels te maken krijgt die je zult moeten wegwerken. Over het algemeen is het dus stereker aan te raden om te gaan voor een verbinding via glasvezel. Dit omdat glasvezel toch beter past in de tijd waarin wij leven.